Olen tästä useasti ennenkin jo vaahdonnut, mutta minulla on vaan aina erityisen kusetettu olo sen jälkeen, kun tulen kotiin lääkäriltä. Käyn lääkärissä ehkä kaksi kertaa vuodessa ja silloinkin olen yleensä koonnut sellaisen pienen listan asioita, mitkä ovat mielessäni pyörineet edeltävän kerran jälkeen. Mielestäni siis oikein hyvin organisoitua ja etenkin terveydenhuoltoa säästävä tapa toimia, eikö?

Tällä kerralla otin härkää sarvista kiinni kahden asian takia. Ensinnäkin, Istanbulin keikan jäljiltä alaselkäni oli aivan tuusan nuuskana, enkä oikein pystynyt tekemään mitään. Seisominen oli helvetistä, makoilu tuskastutti ja istuminenkin vihloi sen verran, että lyhyet ripsenikin siinä suoristuivat. Hälyttävä huomio senkin takia, että tämä on vain osoitus siitä, kuinka laiskaksi olen Dubaissa asumisen aikana muuttunut ja kuinka vähän (lue: ei yhtään) täällä tulee käveltyä. Kolme päivää edestakaisin Istanbulin kukkuloita ja olo oli kuin olisi jonkun triathlonin vedellyt. Selkä jumissa, pohkeet hapoissa ja varpaat ruvella. Selkä nyt on ollut samanlainen kiukuttelija viimeiset viisitoista vuotta selkälevyn pullistuman ansiosta, mutta usein menee sentään kuukausia ennen kuin oireet alkavat taas ilmaantua.

Probleema kakkonen oli selässäni olevat pari valkoista länttiä. Huomasin ne Thaimaassa, mutta toisaalta ne olisivat voineet olla siellä viimeiset kymmenen vuotta, kuinka usein sitä ihminen omaa selkäänsä tuijottaa? Kuittasin ne pigmenttihäiriöksi, kunnes eräs ystäväni alkoi viime viikonloppuna uhota jostain sienistä ja homeista. Sen jälkeen en saanut oikein yöuntakaan kun ajattelin sänkyyni leviäviä pienen pieniä herkkusieniä (kuten ymmärrätte, olen kovin hygieeninen näiden miljoonien kissankarvojen keskellä).

Listan alapäässä oli sellainen pienen pieni sekalaista-osasto, mihin piti kuuluman seuraavat kysymykset, ainoastaan unohdin ne sedälle esittää:
  • Miksi kuorsaan ja miten siitä pääsee eroon?
  • Onko olemassa pilleriä, jonka ansiosta lopettaa tupakanpolton noin vain?
  • Onko olemassa pilleriä, jonka ansiosta laihtuu hulppeat 15kg kuukaudessa, samalla syöden ja juoden kuten aina ennenkin ja etenkin ilman minkäänlaista ruumillista rasitusta?
Elikkä elikkä, sunnuntaina heti soittoa pykälään lekurille ja tänään iltapäivällä sain tehdä audienssin. Selän kanssa en ollut niin kauhean toiveikas, sillä tiesin jo, että ensimmäinen asia mitä pitäisi tehdä, olisi kasvattaa jonkinlaisia lihaksen oloisia juttuja selkään (= liikuntaa - eikö lääkärille mennä lääkkeiden takia, eikä minkään jumppakuvion takia?). Ja kuten odotettua, eipä sille muuta voikkaan tehdä. Länttien kanssa oli myös vähän heikun keikun, voivat olla jotain hometta, voivat olla pigmenttihäiriötä taikka, get the load of this, vitiligoa elikkä Maikelli Jackson-tautia! Jee! Selviää kuulemma vain odottelemalla, elikkä nyt sitten liputtamaan mikä ihme siellä Blancan selässä kytee.

Nyt vihdoin asiaan, tämän koko postauksen pointtiin: lääkityspuoleen. Suomalaiseen tapaan olen sitä mieltä, että jos lääkärille asti on menty ja oikein vaivaakin on, niin totta hitossa niihin vaivoihin on saatava oikein asiaankuuluvat ja jytyt rohdot. Mitä minä saan? Särkylääkkeitä, jotka olisin itsekkin voinut hakea apteekista ilman mitään reseptejä ja jotain spraytä, jota on ruiskuteltava kaksi viikkoa selkään. Ei ole jutussa mitään marginaalia!

Huomatkaa tämä asia: minä otan vuodessa maksimissaan 5 kipulääkettä, kaikki tuikitavallista Buranaa. Minulla ei satu polla, ei ole järkyttäviä kuukautiskipuja eikä muutakaan ahdistusta, jopa tohon selkään en ole oikein mitään ottanut. Buranoiden ohella menee ehkä yksi levy Rennietä ja yksi nenäsuihkepullo vuodessa. Ai niin ja muutama Immodium varpusparvien varalle. That's all. Lääkekaappini (kuten myös einesvarastoni) on sitäkin uhkeammin varusteltu - ei millään megareseptimössöillä vaan ihan tavallisilla lääkkeillä, pahojen päivien varoille.

Todistaakseni tämän, tässä invetaario lääkekaappini sisällöstä:

Arcoxia 120mg (kipulääke selkään sekä kihtiin)
Dizinil (tarkoittettu motion sicknessiin mutta toimii myös hyvin unettavana)
Pepcid Duo
2 kpl katumuspillereitä (better to be safe than sorry)
Primolut (vuodelta 1950, joskus saatu kuukautisten siirtoon)
Pari lätkää vanhoja e-pilleireitä
Immodium
Dicetel (ripuliin liittyviin vatsakramppeihin)
Dulcolax (laksatiivi jos vaikka kakka ei kulkisikaan)
Neolyte Oral Rehydration salts (rippekamaa)
Meditussin kapseleita (yskään)
Prednisolone (oletan olevan antibioottia mutta varmaksi en mene sanomaan, mitään kun tässä huushollissa ei heitetä menemään)
2 kpl Burana 800mg (kiitos äidille)
Tylenol PM
Ibuprofen 600mg tabletteja (ostettu täältä, tuntuvat lähinnä siltä, että ovat 200mg)
Cataflam 50 (oletan kihtiin)
Thaimaalaista yskänlääkettä (ei hajuakaan mitä siinä on)
Ihmeellisiä thaimaalaisia pieniä pilleireitä, tarkoitettu yskään
Kortisoonipillereitä
Rennie
Epämääräisiä homeopaattisia pillereitä (en muista mikä oli mitäkin varten, ostettu jossain esoteerihuumassa)
Alka-Seltzereitä
Kortisoonivoidetta
Jotain syyhyvoidetta
Lihassärkyvoidetta
Vicks VapoRub
Vicks nenäsprayta useampi pullo, joissa kaikissa on kaksi pisaraa pohjalla
Laastareita, sideharsoja, yms yms yms kipsausvälineitä
Kenttäsairaala (no ei vaiskaan)

Koko tämän arsenaalin tarkoituksena on pitää taudit loitolla ja hyvin tuntuu toimivan, sillä asunnon emäntä ei pahemmin tätä varastoa kuluta - itseasiassa ne ovat useimmin juuri vieraat, ketkä saavat rohtoa vaivoihinsa. Vaan se "kunnon kaman" puuttuminen risoo nyt tällä hetkellä oikein kympillä, siis JOS joskus tulisi joku hirveä kipukohtaus niin näilläkö sitä ihmisen sitten pitää pärjätä? Eihän missään kamalissa tuskissa edes lääkärille ehdi menemään, jumitat sitten kotona rouskuttamassa jotain B-luokan lääkkeitä, vaikka asia olisi voitui hoitaa kätevämmin jos leku olisi tajunnut antaa edeltävänä kertana kunnon systeemit mukaan.

Miten kaikkien lääkkeiden väärinkäyttäjät onnistuvata scooraamaan ja miksen minä onnistu missään???